Zoeken

ClimateCalc

CO₂ is de chemische formule van koolstofdioxide. Het grootste deel van de CO₂ uitstoot wordt vooral veroorzaakt door verbranding van fossiele brandstoffen, om energie op te wekken.  Er komt steeds meer aandacht voor de reductie van deze CO₂ om ervoor te zorgen dat onze aarde leefbaar blijft. Om inzicht te krijgen in de werkelijke mate van milieubewustheid is het uitrekenen van de CO₂ voetafdruk de beste methodiek.

ClimateCalc is het enige rekenmodel ter wereld dat de CO₂ voetafdruk van de individuele drukorders kan berekenen vanuit een levenscyclusinvalshoek. Het instrument is speciaal voor de Creatieve Industrie ontwikkeld en als zodanig geaccepteerd door de overheid.

ClimateCalc voldoet aan alle mondiale en Europese wet en regelgeving ISO norm 14064 1, ISO 14067 en het Green House Gas protocol op het gebied van geaccrediteerde CO₂ voetafdrukberekeningen. Daarom is ClimateCalc het enige geaccrediteerde rekenprogramma ter wereld dat voor een unieke order de CO₂ voetafdruk kan uitrekenen. ClimateCalc is het perfecte instrument om u in de markt mee te onderscheiden van uw concurrenten. U heeft de keuze uit een basic-versie van ClimateCalc of de full version. De laagste CO₂ voetafdruk haalt u met de full version, omdat die op basis van beduidend meer productievariabelen een zuiverdere berekening maakt.

Onze aanpak

Op verzoek van onze klanten is er een eenvoudige versie van ClimateCalc ontwikkeld, namelijk de Basic variant. Met ClimateCalc Basic zet u eenvoudig een stap naar CO₂ voetafdrukberekeningen en kan uw klant aantoonbaar duurzaam communiceren met papier. Na certificering kunt u uw klanten adviseren over alternatieven. Bovendien kunt u uw individuele klant aanbieden de CO₂-voetafdruk van de order te compenseren (neutraliseren).

Basisprincipes

Maatwerk

Met ClimateCalc maakt u eenvoudig CO₂ voetafdrukberekeningen en kan uw klant aantoonbaar duurzaam communiceren met papier. ClimateCalc biedt de mogelijkheid om verschillende papiersoorten te vergelijken en om verschillende substraten te vergelijken. Denk hier bijvoorbeeld het bedrukken op papier, ten opzicht van kunststof, hout of metaal. Het systeem in onder meer geïntegreerd met MultiPress van Dataline.

Invoeren

U ontvangt van ons het nodige materiaal in blauwdruk, toegang tot de Helpdesk en ander ondersteuningsmateriaal. Samen met uw adviseur gaat het instrument vorm geven en implementeren. Op welke manier u uw ondersteuning wilt hebben, is geheel aan u. U kunt er voor kiezen om zo veel mogelijk zelf uit te voeren of u kiest voor meer maatwerkondersteuning en snelheid. 

Onderhouden

Na het opzetten van ClimateCalc is het belangrijk dat deze actueel blijft. Het onderhouden is hierbij een voorwaarde. U sluit de invoer van de tool af met een interne controle op de volledigheid van de voetafdrukberekening.

Uitvoeren audit

Het periodiek uitvoeren van interne controles (interne audits) is een wezenlijk onderdeel van ClimateCalc. Op die manier wordt het functioneren van uw systeem gemeten en worden tijdig verbeteracties vastgesteld. Het organiseren van interne controles is de beste opstap naar certificatie.

Certificeren

Het ClimateCalc certificaat  is verplicht! Dat zorgt ervoor dat er geen oneerlijke concurrentie ontstaat met betrekking tot de CO₂ berekeningen. Een certificaat  behaalt u na een positieve externe audit die wordt uitgevoerd door een certificerende instelling.