Presentatie van het ECOFLEXOBAG project

Op 10 en 11 april 2014 is de jaarlijkse EGIN Conferentie gehouden. Deze keer was de Europese locatie München (Duitsland).

EGIN staat voor: European Graphic Media Industry Network en behelst de internationale samenwerking tussen werkgevers, werknemers en scholingsinstituten uit 13 landen.

Aangezien steeds meer bedrijven en scholingsinstituten te maken krijgen met duurzaamheidaspecten, was deze presentatie over de productie van kunststof draagtasjes een mooi voorbeeld hoe je als bedrijf vanaf het ontwerp tot en met de productie kunt nadenken over milieuaspecten. ECOFLEXOBAG is een Europees LIFE+-project dat zich richt op de ontwikkeling (en demonstratie) van de Best Practices om op een duurzame wijze plastic tasjes voor de consumentenmarkt te maken. Vele toeschouwers hadden een blik van herkenning toe het ging over het gemak waarmee een plastic tasje gevraagd werd door de consument, zonder zich te beseffen wat hiervan de impact is op ons leefmilieu. De presentatie liet eens te meer zien dat duurzaamheid een onderwerp is voor iedereen: zowel de consument, bedrijfsleven als scholingsinstituten.

Meer info: www.egin.nl

 
   « Meer Nieuws...