Officiele certificaten voor groepsleden Dienstencentrum

Afgelopen jaar heeft het Dienstencentrum achter de schermen gewerkt aan de groepscertificaten. Één van de veranderingen is het omzetten van de groepscertificaten van de SCGM (Stichting Certificatie GrafiMedia Branche) naar SCCI (Stichting Certificatie Creatieve Industrie).

De SCCI past beter bij de ontwikkeling van de branche en sluit daardoor beter aan bij de promotionele uitingen van de certificaten. Met deze verandering hebben wij eveneens besloten om officiële certificaten af te geven in plaats van het huidige ‘bewijs van deelname’. Dit geldt voor alle certificaten, behalve voor het FSC®-groepscertificaat, omdat daar officieel van FSC International geen certificaten voor mogen worden afgegeven. Deze nieuwe certificaten worden stapsgewijs aangemaakt en worden persoonlijk overhandigd door Harmen Geel of Remco Glashouwer. Binnenkort worden ook nieuwe logo’s geïntroduceerd ter promotie van het certificaat én zijn alle groepscertificaten opgenomen in het register van gecertificeerde bedrijven op de website van de SCCI.  

Groepscertificering is een uniek aanbod van het Dienstencentrum en maatwerk voor bedrijven in de Creatieve Industrie. Om de dienstverlening rond groepscertificering nog beter af te stemmen op de branche en te voldoen aan de vraag naar ondersteuning als ‘staffunctionaris’ voor het implementeren en continueren van verschillende certificatie schema’s hebben wij hier ‘Staf Zekerheid’ aan gekoppeld. Staf Zekerheid dicht het gat van MKB-ondernemers om de beperkt aanwezige stafcapaciteit in te vullen door verschillende mate van ondersteuning. 

Daarnaast zijn wij op zoek naar 10 gemotiveerde ondernemers over het onderwerp MVO. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Samen gaan we aan de slag met het opzetten en implementeren van een praktisch en goed te onderhouden MVO systeem. Desgewenst kan het project afgesloten worden met het behalen van een MVO groepscertificaat. 

Wanneer u meer informatie over ‘Staf Zekerheid’ of MVO wilt ontvangen, dan kan contact worden opgenomen met ons secretariaat.

 
   « Meer Nieuws...