Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Bij Maatschappelijk verantwoord ondernemen houdt u naast het streven naar winst (profit) ook rekening met het effect dat uw ondernemingsactiviteiten heeft op het milieu (planet). U heeft ook oog voor menselijke aspecten binnen en buiten het bedrijf (people). Het gaat om een balans te bereiken tussen people, planet en profit. Steeds vaker blijkt dat die balans leidt tot betere resultaten voor zowel het bedrijf als de samenleving.

Waarom MVO?

Waarom MVO voor uw bedrijf? Er zijn een aantal redenen:

 • Verhoging arbeidsproductiviteit
  Aandacht voor uw mensen en voor het milieu zorgt voor een positieve sfeer. Medewerkers zijn dan veelal meer betrokken en minder vaak ziek.
 • Meer winst
  Uit onderzoek blijkt dat een MVO-zorgsysteem direct winst oplevert. Besparingen op energieverbruik, minder papierafval of het voorkomen van ander afval levert u direct geld op! 
 • Beter inspelen op de markt
  MVO verbetert de relaties met uw omgeving zoals klanten, leveranciers, banken en overheden (uw stakeholders). MVO-bedrijven zijn daarnaast innovatiever, origineler en meer onderscheidend. 
 • Verkleining ondernemersrisico’s
  Een zorgsysteem en maatregelen op diverse terreinen verkleint uw ondernemersrisico's. Banken nemen MVO steeds vaker mee als voorwaarde bij de kredietverlening en ook zakelijke opdrachtgevers hebben steeds vaker MVO-eisen aan hun leveranciers.
 • MVO maakt van u een aantrekkelijke werkgever, medewerkers werken graag voor bedrijven die verder kijken dan winst alleen. 

Dienstencentrum partner MVO Nederland

Als partner van MVO Nederland hoort het Dienstencentrum bij een selectief maar snel groeiend netwerk van duurzame bedrijven. Het Dienstencentrum en de SCGM zijn in onze branche de partners die de vertaling maken van MVO en de ISO 26000 richtlijn naar de grafimedia bedrijven door advies en certificering. Wij kunnen u ondersteunen in het stapsgewijs doorvoeren van MVO in uw bedrijf. 

Meer informatie?

Maak gebruik van het contact-formulier om meer informatie te vragen.

De leveringsvoorwaarden vindt u hier.