Linda Gorte

E-mail: l.gorte@dienstencentrum.com

Ik heb de Studie Nederlands Recht met afstudeerrichtingen Bedrijfsrecht en Privaatrecht met als specialisatie Arbeidsrecht voltooid. Na mijn studie ben ik gedurende drie jaar werkzaam geweest bij een grote organisatie in de zakelijke dienstverlening als arbeidsrechtjurist. Tijdens en na mijn studie heb ik me tevens bezig gehouden met arbeidsrechtelijke advisering aan en bij een aantal werkgevers, waaronder een grote uitzendorganisatie.

Sinds 2004 ben ik werkzaam als jurist bij het Dienstencentrum. Ik beschik over kennis op het gebied van het arbeidsrecht en de specialistische grafische regelgeving zoals de Grafimedia CAO. Ik heb ruime ervaring met het begeleiden van reorganisaties en het procederen in individuele ontslagzaken en arbeidsgeschillen. Daardoor ben ik ook ervaren in het adviseren omtrent het opstellen van een reorganisatieplan of sociaal plan, het voeren van onderhandelingen met vakbond, advocatuur en andere rechtshulpverleners. Ik treed op als gemachtigde van ondernemers in procedures bij de kantonrechter in geval van ontslagzaken of arbeidsgeschillen en in procedures bij het UWV WERKbedrijf in geval van ontslagaanvragen. Daarnaast treed ik op als gemachtigde van werkgevers in bezwaar- en beroepsprocedures tegen het UWV en bij de Rechtbank.

Ik schrijf regelmatig columns in de Graficus en Printmedianieuws en geef voorts regelmatig workshops en lezingen over actuele arbeidsrechtelijke thema’s.