Informatiebeveiliging

 

De wereld is digitaal en uw bedrijf zit daar midden in. Uw bestaansrecht én deskundigheid is het bewerken en verrijken van informatie van uw klant. Uw bedrijfscontinuïteit hangt dus direct af van de manier waarop u en uw medewerkers omgaan met informatie. Wist u dat 70% van alle incidenten rondom informatiebeveiliging ontstaan door mensen die simpele fouten maken? Privacy is nu zo actueel dat de wetgever hierop begint in te grijpen. Vanaf 1 januari 2016 geldt er wettelijke meldplicht van datalekken. Als uw organisatie een fout maakt en uw mensen lichten de Autoriteit Persoonsgegevens niet in, dan kunt u een stevige boete verwachten.

Wij horen bijna dagelijks van onze relaties dat hun klanten eisen stellen: er moet zorgvuldig met hun informatie worden omgegaan. Adressenbestanden, marketing campagnes die niet mogen uitlekken, jaarverslagen, vertrouwelijke informatie, intellectueel eigendom. Uw klant geeft het aan u in bruikleen en moet op u kunnen vertrouwen. Dagelijks zaken - zoals het werken met grote bestanden, zorgen voor backups, snel en kosteneffectief web-to-print aanbieden - wilt u veilig en met zekerheid kunnen doen. Uw mensen moeten een betrouwbare werkwijze hanteren en uw informatiesystemen moeten geschikt zijn voor de taak.

Hoe belangrijk is dit voor u? Wij menen – heel belangrijk. Doe onze Quickscan en u weet hoe u er voor staat.

Hoe zorgt u ervoor dat u en uw medewerkers zorgvuldig omgaan met data, met zekerheid dat u geen blinde vlekken heeft? Door structureel een betrouwbare werkwijze - een systeem - in te voeren. Wij ondersteunen u hierbij met de voor u relevante mix van analyse en directe oplossingen. De manier waarop u deze gebruikt bepaalt u zelf. Wilt u directe hulpmiddelen en vooral zelf aan de slag? Dan krijgt u van ons het materiaal dat u nodig heeft. Wilt u juist ontzorgd worden? Dan ondersteunen wij - op locatie of op afstand - óf doen wij het werk voor u, bij u. Wij willen daarbij vooral praktisch zijn: wanneer we onderstaande stappen het beste kunnen combineren dan doen we dit voor u op maat. 

Ondersteuning

Het Dienstencentrum kan u op verschillende manieren ondersteunen. 

  • Hoe kunt u direct uw veiligheid verbeteren? Wij kennen de plekken die in de meeste gevallen als eerste versterking nodig hebben. Hiervoor hebben wij een Pakket Kernmaatregelen. U voert ze zelf in, of wij helpen u daarbij. Blijkt uit de Quickscan dat u dit al beheerst, dan kunt u structureler aan de slag met één van de Diagnoses hieronder.
  • U wilt weten of uw organisatie goed omgaat met informatiebeveiliging? Wij geven u inzicht wat nu goed gaat en waar uw organisatie structurele verbeterpunten heeft. Dit doen wij via onze Diagnose Informatiebeveiligingsmanagement. Hieruit volgt een plan van aanpak.
  • Is uw organisatie in de praktijk veilig en betrouwbaar? Wij controleren samen met u 14 thema’s zoals veilig personeel, fysieke beveiliging en communicatiebeveiliging. Dit doen wij via onze Diagnose Praktische Informatiebeveiliging. Hieruit volgt een plan van aanpak.
  • Hoe moet u bepaalde informatie behandelen en hoe moet u reageren wanneer er iets mis gaat in een informatiesysteem? Wij stellen samen met u vast welke soorten informatie u moet beheren – van uzelf en van uw klant. Daarna stellen wij de juiste respons op voor uw informatiesystemen zodat deze beschikbaar, integer en vertrouwelijk blijven. Dit is Diagnose Classificatie en Risicoprofiel.
  • Hoe zet u de puntjes op de i en bereikt u aantoonbaar totale beheersing? U toont uw totale beheersing door uw managementsysteem – u voldoet aan de Code voor informatiebeveiliging (ISO 27001 + 27002). Maatwerkbegeleiding van uw directie, management, staf, kader en werkvloer óf aan ons uitbesteden van deze staffunctie is hierbij het meest (kosten)effectief.
  • Hebt u al totale beheersing bereikt, maar behoefte aan onafhankelijke ondersteuning of verificatie? Dienstencentrum kan uw interne audits of second-party audits uitvoeren. Ook bieden wij zekerheid door het uitvoeren van specifieke taken waar nodig.

Meer informatie?

Maak gebruik van het contact-formulier om meer informatie te vragen.