FSC® Groepscertificaat

FSC® staat voor Forest Stewardship Council en gaat over een verantwoord bosbeheer. Verantwoord bosbeheer is van groot belang voor de hele samenleving. Uw klanten en de eindgebruikers willen steeds vaker de garantie dat producten die zij kopen daadwerkelijk vervaardigd zijn van hout uit een verantwoord beheerd bos. Het FSC®-keurmerk geeft die zekerheid. 

Doel van FSC®

Het doel van FSC® is het traceerbaar maken van het gebruikte FSC®-papier en hout uit verantwoord beheerde bossen. Een order kan geproduceerd worden met dit verantwoord geproduceerde papier. Daarbij kan de klant op het product het FSC®-logo op het product laten plaatsten. Dit als bewijs dat uw klant haar communicatieproduct op een drager communiceert die op een zorgvuldige en verantwoorde wijze is geproduceerd. Uw klant straalt hiermee milieubewustheid uit naar zijn of haar klanten.

Ondersteuning

De adviseurs van het Dienstencentrum kunnen u helpen bij het opzetten en onderhouden van een FSC®-systeem. Zij zorgen dat blauwdruk materiaal voor uw bedrijf op maat wordt ingevuld en maken uw bedrijf klaar voor certificering.

 Gecertificeerd zijn voor FSC® houdt niet in dat uw bedrijf 'groen' produceert. Bedrijven die een ‘groen & duurzaam’ imago willen nastreven zullen aan de certificatiecriteria van Duurzaam Inkopen, (de toekomstige) Ecolabeling of de ISO14001 (milieumanagement) moeten voldoen.