Energie, een belangrijk thema in 2019

Heeft u al energie in 'energie' gestoken? 2019 staat in het teken van energiezorg. Het energiebeleid wordt door minister radicaal omgegooid, met strenge handhaving tot gevolg. Ook voor de grafimediabranche wordt energie een onderwerp waar bedrijven wel aan móéten werken. De nieuwe ingevoerde Informatieplicht Energiebesparing (ingang eind januari) 2019 geldt namelijk voor iedereen. Heeft u geen energiereductiemaatregelen getroffen? Dan bent u voer voor de Omgevingsdiensten en kunt u rekenen op zware sancties. 

Daarop zit natuurlijk geen enkele organisatie te wachten, maar dat is niet de enige reden waarom u aan uw energiebeleid werkt. Stakeholders geven hier namelijk ook een steeds hogere prioriteit aan en klanten kopen liever bij organisaties die hun zaken op orde hebben. Daarnaast levert energiebesparing u ook nog eens geld op (naar verwachting 11 % kostenbesparing) en ongeveer 13% CO2-reductie). Maak er een win-win situatie van. Antwoord 'JA' en weet waar u staat! Wilt u weten of u voldoet aan de eisen van de overheid en hoe ver u bent met het vormgeven van energiebeleid? De sector is bezig met het ontwikkelen van een adviestraject en het regelen van subsidies om bedrijven in de branche te helpen. Een onderdeel hiervan is een energie-scan. Deze geeft u inzicht in waar u staat. Weten waar u staat? Reageer dan op deze mail met ‘ja’, zorgen wij ervoor dat u de scan ontvangt zodra die klaar is!  

Wilt u eerder starten met het vormgeven of verbeteren van uw beleid? Mail dan naar helpdesk@dienstencentrum.com of bel ons op: 020 – 543 56 68.

Energie kennis platform

De topsector Creatieve Industrie is een van de snelste groeiende sectoren van de Nederlandse economie. De sector is een aanjager van innovatie in andere sectoren en levert creatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Vanaf januari 2019 gaat er in de sector wat veranderen: bedrijven moeten zich namelijk bezig gaan houden met hun energiebeleid. Het Energiebeleid is door minister Wiebes radicaal gewijzigd, met nieuwe wetgeving en sancties voor achterblijvers tot gevolg. Energie is hét item van 2019. Om bedrijven te helpen te voldoen aan de eisen van de overheid, heeft de sector een adviestraject vormgegeven en een Quicksan Energie ontwikkeld.

Meer informatie: https://www.creatieve-energie.info/

 

LET OP! Energie wordt in 2019 nog belangrijker voor elk bedrijf. Wilt u weten hoe ver uw bedrijf is in energiezorg?  Doe dan nu de Quick Scan Energie.  

 
   « Meer Nieuws...