EEEI-project (European Energy Efficiency Improvement)

Het EEEI project startte in januari 2007 en is gericht op de doelgroep van het MKB in de grafimediabranche. Het belangrijkste doel van het EEEI project is om belemmeringen voor het MKB in de Europese grafimediabranche voor energie efficiency weg te nemen door het energiegebruik en kosten zichtbaar te maken en de vermindering van energiegebruik en kosten van het MKB te bevorderen. Het project werd geïnitieerd door Energy Experts International B.V. in Huissen in Nederland en wordt gecofinancierd door het Intelligent Energy Europe Programme van de Europese Unie. De belangrijkste projectactiviteiten zijn:

  • een inventarisatie en beoordeling van energie efficiency, belemmeringen voor de verbetering van energie efficiency en best practice;
  • ontwikkelen en testen van een set van instrumenten voor beoordeling en benchmarking;
  • training van energiedeskundigen;
  • advisering van het MKB op het gebied van energie efficiency en maatregelen voor het verminderen van energiegebruik.

Projectpartners in de vijf Europese landen zijn: KVGO Dienstencentrum (NL), Bergische Universität Wuppertal (D), Handwerkskammer Münster (D), Enviros (CZ), Heves Country Chamber of Commerce and Industry (HU), Athens Technological Educational Institute (GR) en ENERGO Group SA (GR). Het project zal 27 maanden duren en eindigen in maart 2009. Verspreiding van projectresultaten zal plaatsvinden door middel van publicaties, de projectwebsite, nationale workshops en de Europese conferentie.

Het project is beëindigd.

Meer informatie vindt u op: www.creatieve-energie.info