ECOFLEXOBAG

ECOFLEXOBAG, is een Europees LIFE+ project dat ingaat op de duurzaamheidaspecten rond de productie van commerciële plastic tassen.

Teneinde de milieu-impact van de inzet van minder duurzamere kunststoffen en inkten te verlagen, heeft het projectteam van ECOFLEXOBAG zich ten doel gesteld met een voorstel te komen voor een nieuwe – en vooral duurzamer – productieproces van plastic tasjes.

Door de inzet van het ecodesign concept in combinatie met een ‘groener’ productieproces, zal dit moeten leiden tot een lagere milieubelasting. Veel bezoekers – met name diegene die werkzaam zijn in de kunststoffabricatie – zijn geïnteresseerd geraakt in de projectresultaten. Om de flexografische productiebedrijven te helpen in de vormgeving van hun milieudoelen, zal Paul Voors, onderzoeker van het Dienstencentrum, deze bedrijven in de aankomende tijd gericht gaan informeren over hun mogelijkheden met betrekking tot de toepassing van eco-design en eco-productie.

Dit duurzaamheidsproject – welke door het LIFE+ programma van de EU wordt ondersteund – zal op haar manier haar bijdrage leveren tot een duurzamere Europese economie.

 

Meer informatie vindt u op: ecoflexobag.com