BRC Packaging and Packaging Materials:

nieuwe kansen voor verpakking- en verpakkingsmateriaal bedrijven

Een product mag de volksgezondheid geen gevaar aanbrengen. Bedrijven die verpakkingen- en verpakkingsmaterialen produceren, kunnen hiermee te maken krijgen. Wat betekent dit voor u?  

Creatieve Industrie

Voor de Creatieve Industrie hebben we vooral te maken met bedrijven die verpakkingsmaterialen produceren of leveren aan de levensmiddelen industrie. Verpakkingsmaterialen zijn onlosmakelijk verbonden met voedselveiligheid en kunnen op een directe of indirecte wijze in contact komen met voedsel. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit houdt de veiligheid van voedsel in de gaten en ziet erop toe dat bedrijven dit waarborgen en regels naleven. Steeds meer afnemers van verpakkingsmaterialen voor de voedingsmiddelenindustrie eisen een BRC-IoP certificering van hun toeleveranciers.    

BRC- IoP

Middels het implementeren van een gecertificeerd voedselveiligheidssysteem doet u het maximale aan om voedselveiligheid te garanderen. De BRC Packaging and Packaging Materials Standaard is van toepassing voor de productie van verpakkingsmaterialen die gebruikt worden voor voedsel- en consumentenproducten. De standaard omvat onderdelen als gevaren en risicoanalyse, kwaliteitsmanagement en andere eisen om veilige verpakkingen te produceren die voldoen aan de wettelijke verplichtingen. Verpakkingsbedrijven kunnen zich laten certificeren om aan te tonen dat hun processen voedselveilig zijn. Naast het voldoen aan de wettelijke verplichtingen, kan de implementatie en certificering van een voedselveiligheidssysteem nieuwe markten voor uw bedrijf creëren.   

Voordelen

Door het implementeren van een voedselveiligheid systeem, geniet u van de volgende voordelen:

  • Voldoen aan de wettelijke kader en stakeholders wensen;
  • Aantoonbare borging van voedselveiligheid;
  • Creëren van bewustzijn in de organisatie op gebied van voedselveiligheid;
  • Nieuwe markten voor uw bedrijf creëren;

Meer informatie?

Bent u geïnteresseerd en wilt meer informatie hebben, dan kunt u contact opnemen met het Dienstencentrum, tel. 020 – 543 56 88.